Pressmeddelande

Caradonnas skogsvila - Trolsk uteplats med skogstema.

Trädgårdsarkitekten Helena Gustafsson skapar en vilsam och intressant uteplats i form av "Caradonnas skogsvila". Här möts naturmaterial, tankar och idéer från Arts and crafts rörelsen samt en hel del smarta designtips kring hur du plockar in skogens vilsamma och läkande kraft i din utomhusmiljö.

Många förknippar uteplater med stora altaner i tryckimpregnerat trä eller stenläggningar. Det är inte särskilt mysigt eller personligt, eller hur? Dessutom har inte alla ett soligt läge på sin uteplats eller bor i södra delen av Sverige där det är lätt att odla. Jag vill visa på andra möjligheter i min visningsträdgård.

Jag har därför valt att täcka min uteplats med en mjuk skogsmatta som innehåller lingon och blåbärsris, mossa och lavar. Enkla trampstenar i glimmerskiffer leder fram till sittytan och stilrena utemöbler skapar det där lugnet som vi alla längtar efter. Planteringarna är naturnära och mycket av dekorationerna är återbrukat och egengjort. Jag vill berätta en historia och skapa en plats för återhämtning, på riktigt. Där det personliga och genuina får ta plats. Och där klimatavtrycket är så minimalt som det bara går.

Varmt välkomna till min uteplats- Caradonnas skogsvila!