Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer här

Foto:"Färgstarka öar och stilla vatten" av Hvilan Utbildning

Dubbelt upp för vinnaren av Årets idéträdgård

På torsdagen 6/4 delades det ut guld, silver och brons för bästa idéträdgård på Nordiska Trädgårdar, juryns val. På söndagen delades det ut pris till vinnaren av besökarnas val.

Se alla deltagarna i Årets idéträdgård här »

Vi gratulerar vinnarna, juryns val:

GULD
Pristagare: "Färgstarka öar och stilla vatten" av Hvilan utbildning
Kreatör:  Hvilan utbildning
"Den här trädgården gör oss glada tack vare sin färgprakt. Växtligheten skapar en fin inramning och planteringarna är mycket välkomponerade. Växtvalet är genomtänkt och växterna är i perfekt utvecklingsfas. Bron som slingrar sig över vattenytan lockar besökarnas nyfikenhet och bambuväggen skapar lummighet och trygghet."
 
SILVER
Pristagare: "Uppkoppling" av Stålhetta
Kreatör: Eva och Kristina Larsson
"En trädgård som fångar oss med sina många fina detaljer. Smideskonstruktionerna är både funktionella och vackra.  Vi befinner oss i gränslandet mellan trädgård och natur.  Kombinationen av smide och växter ger ett trevligt intryck."

BRONS
Pristagare:  "Vatten – själens spegel" av Garden Aquatica AB
Kreatör: Olle Fernström
Skandinavisk enkelhet med vackert materialval.  Den svarta vattenspegeln i kontrast med den trollska dimman tillsamman med det rofyllda porlandet ger ett lugn. Snart blir de Milleslika skulpturerna vackert ärggröna.

Vi gratulerar Hvilan utbildning till att också ha valts till vinnare av besökarna. Prisutdelningen hölls på söndagen, mässans sista dag. Hvilan utbildnings idéträdgård fick hela 75% av besökarnas röster.