Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre. Läs mer här

Blomlabbet - en jordnära workshop

Succén fortsätter 2018!
Sätt händerna i jorden på Nordiska Trädgårdar - vad är Blomlabbet?
För bara 100 kronor har du möjlighet att skapa dina egna blomster- och växtarrangemang tillsammans med några av våra bästa florister, kreatörer och trädgårdsmästare.

Innehåll och workshops i Blomlabbet hittar du längre ned på sidan.

Välkommen till Blomlabbet - en workshop där du tillsammans med inspirerande trädgårdsprofiler, stylister och kreatörer planterar vårens finaste blomstrande krukor, eller grönsaks- och kryddkrukor. Här kan du lära dig hur du blandar den ultimata jorden till dina växter, hur du flätar ett växtstöd för krukor av kornell och skapar de mest fantastiska blomsterarrangemang! Med professionell handledning får du de bästa tipsen och råden och massor av inspiration. Och det bästa av allt – du får ta med dig din skapelse hem!

Blomlabbet arrangeras av Nordiska Trädgårdar och sponsras av Blomsterlandet. Projektledare för Blomlabbet är trädgårdsmästare Linda Schilén. Tillsammans med flera andra namnkunniga trädgårdsprofiler leder hon Blomlabbets workshop. Nedan finner du schema och länk till bokning.

Välj bland flera olika workshoppar:

Vår- och sommarblommor i kruka - komponera som konstnärlig trädgårdsmästare.
Plantera sommarens kruka. Oavsett om du har en trädgård eller balkong så passar alltid krukor in och är dekorativa att inreda med. Sommarens kruka fyller vi med härliga vår och sommarblommor. Men hur ska man tänka för att få planteringen att hålla länge, ända till i höst och samtidigt vara vacker att se på? Vilka växter och färger/former ska man välja?

Workshopen leds av konstnären och trädgårdsmästaren Linda Schilén. Välkänd trädgårdsprofil som skrivit flera trädgårdsböcker och medverkar regelbundet på TV4 Nyhetsmorgon som växtexpert.

Torsdag kl 16.30, fredag kl 16.30, lördag kl 13.30 och söndag kl 16.30

 __________________________________________________________________

Köksträdgården i kruka - tänk som en trädgårdsmästare.
Att odla egna grönsaker och äta nyskördade smaker direkt från balkongen eller altanen är vardagslyx! Men hur gör man? Är det något speciellt man bör tänka på? Vilka sorter ska man välja för att få maximalt med skörd? Allt detta får du svar på under work-shopen. Här lär du dig de bästa knepen för få en långlivad plantering som du kan njuta av under hela sommaren, ja ända fram till hösten!

Workshopen leds av konstnären och trädgårdsmästaren Linda Schilén. Välkänd trädgårdsprofil som skrivit flera trädgårdsböcker bland annat ”Genvägar till vacker trädgård” och som medverkar regelbundet på TV4 Nyhetsmorgon som växtexpert

Torsdag kl 12.00, lördag kl 16.30 och söndag kl 12.00

_____________________________________________________________

Häxans örtkruka – det gröna husapoteket
Hur kan man med hjälp av örter göra minnet bättre, bota tandvärk och få en bakteriedödande och väldoftande handspray? Det vet örtkännaren Emma Kronborg som leder work-shopen Häxans örtkruka. Du kommer både plantera örter i kruka och skörda dessa för att kunna skapa ditt eget naturliga husapotek.

Workshopen leds av Emma Kronborg från Rackarungens, är i grunden botanisk hudvårdsterapeut och har skapat sin egen naturliga hudvårdsserie med inspiration från växtriket. Hon anordnar även kurser i tillverkning av naturlig hudvård och örtmedicin som hålls i växthuset på Överjärva Gård i Solna.

Torsdag kl 15.00, fredag kl 13.30, lördag kl 15.00 och söndag kl 13.30

_____________________________________________________________________

Inspireras av floristen – gör blomstrande bordsdekorationer
Med hjälp av floristens tekniker skapar deltagarna ett dekorativt bordsdekoration av vackraste blommor, som är både vacker och hållbar. Var beredd på att det kommer bli som godis för ögat, ja kanske du blir sugen på både tårta och cupcake!

Workshopen leds av blomsterkreatör Fredrik Larsson från Bloem. En mästare på att skapa fantastiska blomsterarrangemang som är både vilda och vackra! Precis så som buketterna ska vara år 2017!

Fredag kl 10.30 och söndag kl 10.30

_______________________________________________________________________

Skapa blomsterarrangemang - som ett proffs
En skicklig florist kan trolla fram de mest fantastiska blomsterarrangemang av de enklaste och vanligaste snittblommorna. Mycket handlar om förmågan att blanda färger och former med en fingertoppskänsla! Under workshopen lär du dig knepen och upptäcker hur ett lite knippe blommor och blad kan förvandlas till ett mästerverk.

Workshopen leds av blomsterkreatör Fredrik Larsson från Bloem. En mästare på att skapa fantastiska blomsterarrangemang som är både vilda och vackra! Precis så som buketterna ska vara år 2017!

Torsdag kl 10.30 och  lördag kl 10.30

________________________________________________________________________

Fläta växtstöd av kornell – praktiskt, vackert och färgstarkt.
Att fläta egna växtstöd till altanens eller balkongens krukodlingar är både roligt och blir mycket dekorativt. När sommarblommor och klättrande grönsaker börjat växa kan de behöva ett växtstöd för att inte brytas av vid regn och blåst! Under workshopen lär du dig knepen och skapar de finaste växtöden av färgstark kornell.

Workshopen leds av konstnären och trädgårdsmästaren Linda Schilén. Välkänd trädgårdsprofil som skrivit flera trädgårdsböcker bland annat ”Genvägar till vacker trädgård” och som medverkar regelbundet på TV4 Nyhetsmorgon som växtexpert.

Fredag kl 15.00 och söndag kl 15.00

________________________________________________________________________

Gör din egen jord - grunden till växtkraft.
Här får du sätta händerna i jorden på riktigt! Grunden till en lyckad odling och skörd är en god jord. Men vad är en god jord och trivs alla växter i samma typ av jord? Under workshopen får du blanda din egen jord, kanske fyller du den med både näring, mullämnen, lera och biokol? Du får det bästa jordreceptet och avslutar med att plantera en växt som trivs däri!

Workshopen leds av jordkännaren Niklas Vestin från Rölunda Gård. En verklig expert inom sitt område! Niklas har en förmåga att dela med sig av sin jordiga kunskap på ett spännande och intressant vis.

Torsdag kl 13.30, fredag kl 12.00 och lördag kl 12.00