Permakultur i Sverige

Vi finns i monter C02:24

Föreningen Permakultur i Sverige främjar permakulturens vision om ett hållbart samhälle och arbetar för att anpassa och utveckla permakultur efter svenska förhållanden. Vi synliggör, kopplar samman och stöttar projekt med permakulturinriktning, i städer och på landsbygden, i hela Sverige.


”Permakultur som designsystem innehåller inget nytt. Permakultur organiserar det som alltid existerat på ett sätt som sparar energi eller till och med genererar mer energi än det förbrukar.Det som verkligen är nytt, och ofta blir förbisett, är att system för mänsklig bosättning,baserat på sunt förnuft är i sig självt revolutionerande.”
~ Bill Mollison
Hitta oss på kartan

Kategorier

  • Livsstil & trädgård
  • Trädgårdsföreningar, org.
  • Utbildning

Produkter

  • Skogsträdgården: Odla ätbart överallt (2018)

    Skogsträdgården: Odla ätbart överallt (2018) På ett enkelt och lättförklarligt sätt ger den här boken dig allt du behöver för att skapa en skogsträdgård. Den innehåller växtporträtt av över 350 härdiga nöt- och fruktträd, bärbuskar, klängväxter, fleråriga grönsaker, marktäckare och andra stödjande växter som hjälper dina favoritplantor att trivas bra. I boken hittar du även information om hur du kan tänka när du designar din skogsträdgård, odlar växterna, tar hand om skörden och förökar de växter som du vill ha fler av.
    Boken är skriven av Philipp Weiss och Annevi Sjöberg och har illustrerats av Daniel Larsson. Länk till produkten »

  • Fleråriga grönsaker: Upptäck, odla, njut (2016)

    Fleråriga grönsaker: Upptäck, odla, njut (2016) I denna bok presenteras ett 60-tal fleråriga grönsaker som är noga utvalda av författarna för att passa i vårt nordliga klimat och varav många passar bra i skogsträdgårdssammanhang. Boken nominerades till Årets trädgårdsbok 2016. Den är skriven av Philipp Weiss och Annevi Sjöberg och formgiven av Daniel Larsson. Länk till produkten »

  • Nötodlarens handbok (2022)

    Nötodlarens handbok (2022) Nötodlarens handbok visar att det är fullt möjligt att odla nötter nästan överallt i Norden, oavsett vilken odlingszon du befinner dig i. Boken tar upp närmare 50 olika arter av nötträd och hundratals namnsorter som är odlingsvärda i nordligt klimat. Nominerad till årets trädgårdsbok 2022. Boken är skriven av Philipp Weiss.

  • Jordbok - Tiden

    Jordbok - Tiden Barnbok av Mathilda Ruta. Jordboksprojektet är ett undersökande projekt som vill bjuda in till samtal mellan barn och högläsare. ”Tiden” är den första delen i serien ”Jordbok”. Alla med avstamp i den ekologiska krisen, behoven att prata om utmaningarna för mänskligheten men också i en hoppfull tillit till livet på jorden.

  • Permakultur i ett nötskal

    Permakultur i ett nötskal Boken – är en inspirerande och mycket populär introduktion till permakulturdesign, översatt till svenska från engelska Länk till produkten »

  • Vallört-bocking 14

    Vallört-Bocking 14 Bocking 14 är den sterila namnsorten av Vallört. Vallört kommer finnas till salu i montern.
    Vallört har djupa rötter och kan lagra djupt liggande mineralämnen i sina blad. Framförallt är det kalium och kalcium, men även fosfor, magnesium, mangan, järn, selen och zink. När bladen vissnar på hösten frigörs näringsämnena och det blir tillgängliga för de ytligare levande organismerna.

  • Permakulturblandet

    Permakulturblandet På mässan kommer vi har särksilt upptryckt mässtidning till salu. Det kommer även finns andra nummer av medlemstidingare till salu

  • Plascher

    Plascher Vacka planscher säljes var för sig och som paket om 4.

Filmer

Kontakt

Permakultur i Sverige

  Sverige